Náš spolek chce osázet vchod na hřbitov ve Vrdech zelení a květinami

24.03.2014 17:59

Vážený pane starosto,
     obracíme se na Vás po předchozí páteční domluvě 21.3.2014 s panem místostarostou. Pan místostarosta přislíbil i spolupráci technických služeb.

Vzhledem k tomu, že rozhodně nebude jedinou náplní Spolku pro zdravé Vrdy jen kritika obce či Ethanol Energy a.s., žádáme o projednání a případný písemný souhlas obce s naším záměrem.
     Náš spolek se nabídl, že zahradním způsobem upraví prostor kolem vchodu na hřbitov ve Vrdech. Veškeré práce a sazební materiál bude v naší režii. Zároveň se zavazujeme udržovat osázený prostor v řádném stavu po dobu minimálně dvou let od výsadby. Naším záměrem je osázet prostor z pohledu proti hřbitovu nejprvve nízce rostoucími  půdopokryvnými  trvalkami a skalničkami, za nimi vyšší patro trvalek, keřů a směrem ke hřbitovní zdi vyšší keře, okrasné trávy a vyšší konifery. Vše bude doplněno kameny. (podrobný popis v případě potřeby můžeme dodat).Zároveň chceme požádat, aby zbývající travnaté plochy byly standadtním způsobem nadále udržovány  technickými službami. Veškeré konifery, které tam nyní rostou, zůstanou zachovány.
    Vzhledem k tomu, že prvním krokem bude muset být ošetření totálním herbicidem, budeme o tomto informovat na místě použití. Odhadovaný prostor našich úprav je cca 30 m2.
    Děkuji za včasnou odpověď, neboť jaro již začalo.

S pozdravem,

za SPZV o.s.

J.Rudolf