12.1.2018 opět další závada v lihovaru, která způsobila zvýšenou kouřivost komínu kotelny na uhlí, která letos už vůbec neměla být v provozu

17.01.2018 11:13

V pátek 12.1. 2018 jsem poslala fotky kouřícího komínu v EEa.s. starostovi obce s tím, že toto je stížnost a požaduji na ni odpověď. Komín kouřil již i ve čtvrtek večer.

Dnes jsem dostala odpověď z Rady obce Vrdy na moji stížnost. Jsem nesmírně ráda, že starosta skutečně oslovil ředitele lihovaru ing. Kubů a požadoval vysvětlení. Tato odpověď mi byla přeposlána. Pan generální ředitel shrnul současný stav ve společnosti Ethanol Energy a.s., projevující se vůči svému okolí bohužel zvýšenou kouřivostí komína. V důsledku v poslední době opakovaného výkyvu napětí v rozvodné síti elektrického proudu došlo k výpadku na řídícím systému výroby lihu a pomocných provozních souborů, bohužel včetně energetiky. Společnost EE reagovala okamžitým omezením výroby. Během pátku probíhaly intenzivní práce na odstranění dílčích, z toho pramenících problémů, zejména na řídícím systému. atd. Dále pan ředitel lituje této situace a svému okolí se tímto omluvil. Je si vědom nedobrého působení společnosti v těchto kritických chvílích na své okolí. Ujistil, že rozsáhlý investiční projekt spolu s ukončením provozu uhelné kotelny je v plném proudu. Předpokládá, že v polovině března bude ukončen provoz uhelné kotelny z roku 1935, firma bude mít delší odstávku, během níž dojde k zabudování nových technologií.