Naše starší dotazy

02.04.2014 06:37

Pane starosto, jaký záměr má obec s prostorem bývalého řepníku? Došlo k nějaké změně, když se již kácí nálet?

Dobrý den.

 

Jak jsem již několikrát při různých příležitostech sděloval, celá plocha tzv. řepníku podléhá dle připravovaného územního plánu územní studii, která bude jeho součástí. Toho času obec v tomto prostoru nevlastní žádný pozemek a tudíž využití plochy může ovlivňovat pouze výše zmíněným způsobem. Studie by měla být hotova zhruba do měsíce a poté budeme veřejnost informovat.

Co se týče vyřezávání náletu, jde o standardní činnost na pronajatých pozemcích 102/1 a 102/2. Ty obec pronajala tuším v roce 2007 od tehdejšího Pozemkového fondu s cílem získat na ně předkupní právo, které ovšem tento nájemní vztah rozhodně nezakládá. 

J. Herout

 

Proč členové petičního výboru, pan Rudolf a paní Bochníčková, odmítli pracovat v komisi životního prostředí obecního úřadu?

Rada obce oslovila pana Rudolfa a paní Bochníčkovou, jestli by nechtěli pracovat v komisi životního prostředí. Tuto možnost zvažovali do doby, kdy se ukázalo, že předsedou komise byl jmenován pan Josef Moravec. Vzhledem k názorovým neshodám mezi předsedou a členy komise /lze vyslechnout na zvukovém záznamu ze zastupitelstva z 19:12:2013, který je uložen na stránkách obce/, oba členové komise požádali o zrušení svého členství. Pan Rudolf a paní Bochníčková se pokusí zlepšovat životní prostředí v rámci práce občanského sdružení Spolek pro zdravé Vrdy.

18.2.2014 Navštívili jsme stavební úřad s požadavkem, aby byly zveřejněny plány na úpravu parku v Dolních Bučicích.

Dnes jsme nahlédli na stavebním úřadě do plánů na úpravu parku v Dolních Bučicích. Viděli jsme současný stav i stav po plánované rekonstrukci. Apelovali jsme na to, že obyvatelé by také rádi věděli, jak se park má změnit. Asi těžko může každý občan běžet na stavební úřad, aby si nechal předložit plány. Bylo nám přislíbeno, že tyto plány budou vystaveny jak u parku, kterého se tato úprava týká, tak na internetových stránkách obce. Do této investiční akce hodlá obec vložit více jak půl milionu korin.

Ačkoliv nám stavební technik pan Marousek slíbil, že hned odpoledne bude vše vyvěšeno i u parku, ani po několika dnech se tak nestalo. Na úřední desce obce nejsou zveřejněny ani plány ani rozpočet na revitalizaci parku.

20.2.2014 Upozornili jsme pana starostu na několik nedostatků v informovanosti občanů prostřednictvím webu obce.

Vážený pane starosto,

Děkujeme za zveřejnění plánované revitalizace Parku Osvobození v podobě projektu Ing. Anny Stočesové. Jen bychom rádi upozornili na skutečnost, že zveřejněný projekt neobsahuje odborný odhad kalkulace. Po včerejším předložení návrhu na Stavebním úřadu Vrdy odhad kalkulace známe, ale bylo by na místě, kdyby byl zveřejněn v daném projektu tak, jako v případě ulice Školská.

Zároveň vás žádáme o zveřejnění vyjádření Stavebního úřadu Vrdy a Obce Vrdy k petici Vážná obava o zdraví, životy a majetek občanů.

Dále požadujeme informaci, v jakém stavu se nachází rozpočet obce na rok 2014. Na oficiálních webových stránkách obce tato skutečnost zveřejněna není. S tím je spojena i další žádost, kdy bude zveřejněn rozpočet obce za loňský rok 2013.

Dále postrádáme na webových stránkách obce usnesení Rady obce a zápisy (usnesení) Zastupitelstva obce., tak žádáme o nápravu.

Věříme, že se vše průběžně doplňuje z důvodu nových webových stránek obce a vše bude v brzké době napraveno.

Děkuji,

s pozdravem

jménem výboru SPZV, o.s.

Jaroslav Rudolf

předseda

=Dne 26:2:2014 jsme obdrželi odpověď

Vážený pane Rudolfe,

 

Váš zájem o věci veřejné mě opravdu těší, méně už tón Vaší komunikace – to je ale věcí vkusu. K Vaším požadavkům jen několik poznámek

  1. Zveřejňování jakýchkoli dalších stanovisek k petici Vážná obava o životy a majetek občanů považuji od chvíle spuštění webu vašeho sdružení za redundanci informací. Mimochodem pak uvádím, že petici si na webu za cca 100 dnů přečetlo 280 návštěvníků, což je jen asi o dvacet víc než článek Aukce energií, který byl aktuální asi 14 dnů.
  2. K rozpočtu obce na rok 2014 konstatuji, že obec hospodaří na základě rozpočtového provizoria – tato skutečnost byla schválena na jednání ZO 19.12. 2013 jehož jste se aktivně účastnil. Řádný rozpočet na tento rok bude projednáván na jednání ZO 17.3.2014 a tudíž jeho návrh bude vyvěšen nejpozději 2.3.2014.
  3. Ostatní Vaše požadavky jsou, abych tak řekl, plněny průběžně a dělo by se tak i bez jakýchkoli připomínek kohokoli, jak sám uvádíte v závěru svého mailu.

 

S pozdravem

 

                J. Herout

.

Oslovili jsme stavební úřad s dotazem, kolik ethanolu se vlastně v EE může dle stavebního povolení vyrábět?