Odpověď od pana starosty na dotaz o využití obecního autobusu na "odemykání Doubravy"

04.05.2014 13:01

Proto jsme poslali následující dopis Mgr. Francové

Dobrý večer,
vážená paní Francová, náš spolek SPZV o.s. podal dne 15.4.2014 dotaz na pana starostu, viz:

"......několik obyvatel Vrdů se pozastavilo nad akcí Otevírání Doubravy, kdy byl na tuto akci vypraven obecní autobus. Nebylo nikde oznámeno, že se takováto akce koná, nebylo informováno o pořadateli na kterého by se případní zájemci mohli obrátit . O to zajímavější je ten fakt, že zbytek autobusu byl zaplněn čáslavskými turisty. Tak se ptáme: kdo tuto akci organizoval a jakým způsobem došlo k finančnímu vyrovnání turistů, kteří nejsou občani Vrdů?  Dle našich informací se vybíralo 30,- kč na řidiče autobusu. Na oficiálních stránkách obce, ani prostřednictvím infosmsek nebyla podána zpráva  o pořádání akce našim občanům? Navíc ani nebyl využit v této věci obecní rozhlas. Dotazy byly adresovány našemu spolku, proto žádáme o vaše vyjádření."

 

Dotaz byl směřovaný panu starostovi z důvodu, že autobus je v majetku obce, tak jako finanční sponzoring na pohonné hmoty. Z tohoto důvodu se domníváme, že existuje určitý řád upravující využívání autobusu, který má sloužit pro občany obce i že je ustanovena osoba, která za provoz a využívání odpovídá.

Vzhledem k tomu, že pan starosta v odpovědi uvedl, abychom se obrátili přímo na vás, jako odpovědnou osobu, žádáme vás o informace k výše uvedené věci. Jste zároveň zastupitelka obce Vrdy a tedy od vás očekáváme i odpověď ve věci řádu upravujícího využívání obecního autobusu a stanovené osoby, která je odpovědná za jeho využívání.

 

 

Děkuji za Váš čas,

s pozdravem

za SPZV o.s.

Jaroslav Rudolf