Opět sklad pevných průmyslových hnojiv ZZN Polabí /bývalá Obila/, co všechno bylo díky našim připomínkám změněno?

04.07.2014 08:42

Obec Vrdy má opět možnost připomínkovat záměr na vybudování skladu na pevná hnojiva. Veškerou dokumentaci k tomuto naleznete na odkazu portal.cenia.cz/eiasea/detail/EIA_STC1748

Tato dokumentace musela být investorem přepracována, aby zohlednila připomínky všech účastníků řízení. S potěšením musíme konstatovat, že připomínky Spolku pro zdravé Vrdy byly všechny zohledněny .Vyjádření Spolku pro zdravé Vrdy o.docx (16592) 

Stejně tak si nemůžeme odpustit poznámku, že obec neměla k záměru na vybudování nového skladu na pevná hnojiva jedinou připomínku.

 ZDE JSOU UVEDENY ZMĚNY OPROTI PRVNÍ DOKUMENTACI.

Bezpečnostní studie prozkoumala rizika, kerá přináší blízkost Ethanol Energy a.s. a skutečnost, že v areálu ZZN je již sklad na tekutá hnojiva.

Nemělo by docházet k prášení do okolí, neboť v neuzaviratelných větracích otvorech budou textilní filtry a dokumentace hovoří o tom, že hromady s hnojivem musí být důsledně přikrývány nejen z důvodu prašnosti ale i z bezpečnostního hlediska.

Byla zohledněna námitka na vysokou spodní vodu a možnost podmáčení v případě povodní a tím kontaminaci spodních vod. Podlaha skladu bude o 20 cm nad okolním povrchem a práh bude ve výši 25 cm. Tento údaj v předchozí dokumentaci vůbec nebyl. Hydroizolace je důkladněji naprojektována.

Střecha skladu bude vyztužena o OSB desky pod střešní krytinou.

Byl prozkoumán vliv, jaký bude mít vybudování skladu na životní prostředí. Všechny odborné posudky naleznete na výše uvedeném odkazu