Předseda spolku pan Rudolf napsal ředitelce EE ing. Marečkové odhledně obtěžujícího zápachu a po měsíci se dočkal odpovědi

08.08.2014 07:06

Vážená paní Marečková,
navazuji na naši telefonickou komunikaci ohledně zápachu, o kterém jste se byla osobně přesvědčit. Bohužel musím konstatovat, že od vaší "návštěvy" se nic nezměnilo, ba naopak. Zápach, který je cítit převážně po lihu, je v posledních dnech téměř nepřetržitý a již opravdu silně obtěžující! Dále se vyskytuje zápach, který je cítit zřejmě po výpalcích.
Pokud se projdete po ulici Sportovní, samozřejmě to sama poznáte. Už začínám nabývat dojmu, že není ve Vašich možnostech pro zamezení zápachu něco podniknout.
Toto není jen můj názor, ale obrací se na mě čím dále více lidí.

Prosím o vaše zjištění a odpověď.
S pozdravem

J.Rudolf

Zápach z výroby

Vyjádření

Dovolte mi, abych se jménem společnosti EE pokusila objasnit příčiny aktuálního přechodného vzniku zápachu v okolí výrobního areálu společnosti. K této nemilé záležitosti  došlo v rámci povoleného zkušebního provozu sušárny SWISS COMBI,  kterou bylo v rámci těchto provozních zkoušek nutné  po omezenou dobu provozovat i na jiné obilniny, v tomto případě na pšenici z nové sklizně místo obvyklé kukuřice. Specifické vlastnosti nové vstupní suroviny vyvolaly nutnost přeskladnění stávajících výpalků, tj. zvýšené manipulace ve skladu. Současně po omezenou dobu  byla čištěna odparka, proto byla utlumena kotelna, která při provozu  v teplé záloze sporadicky vykázala zvýšenou kouřivost. Provoz společnosti byl v průběhu víkendu plně obnoven a tyto vlivy  se již nebudou opakovat, zejména z důvodu, že předpokládáme návrat ke zpracování původních obilnin, tj. zejména kukuřice.

  

Ing. Olga Marečková

personální ředitelka

Ethanol Energy a.s.

Školská 118

285 71 Vrdy