Proč některé informace ze stránek obce mizí? Máme odpověď administrátora webu !

28.04.2014 17:56

Když zmizely ze stránek aktualit i děje se v obci na obecním webu zmínky o vzniku našeho občanského sdružení, třeba to byla jen plánovaná údržba stránek. Aby se stránky nezaplňovaly nadbytečnými informacemi. A když zmizel  aktivní odkaz na naše webové stránky, tak to třeba nebyl úmysl.  A na rozeslání infosmsky o vzniku našeho spolku jsme čekali dva týdny, ačkoliv jiné subjekty se dočkají ještě téhož dne.  Opět náhoda.  Ale jak si vysvětlíte, že se ze stránek obce ztrácejí i informace, které jsou rozhodně aktuální a na zajímavosti rozhodně nic neztrácejí? Tak třeba výsledky měření hluku, které objednala a zaplatila obec. Zatímco informace, že provoz pošty bude omezen tehdy a tehdy zůstane uložena na stránkách obce i po dvou měsících, tak informace, že jsou překračovány hlukové limity v blízkosti Ethanol Energy a.s. zmizí nepoměrně rychleji. Zajímavé! Abychom dosáhli zveřejnění výsledků měření hluku, použili jsme jako argument  to, že když jsou na stránkách obce zveřejněny výsledky rozboru vody v obecním vodovodu, takže je jen logické, že bude zveřejněn i výsledek měření hluku. Zřejmě proto teď již nenaleznete ani výsledky rozboru vody a samozřejmě ani měření hluku. Tatímco rozbor vody byl přesunut do vodovodu a kanalizace, tak hluk byl přesunut zřejmě do koše. Logika především. A hlavně informovanost! Abyste byli informováni, tak voda je sice bez závad, ale při jejím pití  v domech v těsné blízkosti EE můžete trpět  nadměrným hlukem! Přesné hodnoty naleznete na našich stránkách

cms.vrdy-spzv.webnode.cz/news/hlukove-limity-jsou-v-ulici-sportovni-a-skolska-vyznamnym-zpusobem-prekracovany-/

S informovaností souvisí i to, že stále ještě čekáme na odpověď od pana starosty, čí byla akce Odemykaní Doubravy? Že obecní autobus dopravil především čáslavské turisty a naši občané seděli doma? My sice odpověď známe, ale před doručením písemné odpovědi ji nemůžeme zveřejnit. Ale třeba se čeká, že na požadování odpovědi zapomeneme a celá záležitost takříkajíc vyhnije.

Proto předseda spolku opětovně oslovil starostu obce s dotazem na ono zmíněné využití autobusu a na rozhrnování bláta ze štůly v Ethanol Energy a.s.

Dobrý den,
vážený pane starosto připomínám se s mým dotazem ohledně obecního autobusu, viz níže. A zároveň přidávám žádost o informaci, jak bylo řešeno mé oznámení o rozhrnování bláta ze „štůly“ v Ethanol Energy a.s. dne 18.4.2014.
Děkuji,
s pozdravem
J.Rudolf

Odpověď na ztrácející se informace naleznete v následujících řádcích. Ano, skutečně jsme si všimli, že vznikly na stránkách obce nové odkazy. Ale archiv aktualit slouží pouze k tomu, aby se mohly ztratit nevhodné aktuality. Jak si jinak vysvětlit , že měření hluku prostě zmizelo? V odpovědi administrátora webu je uvedena nepravdivá informace, že zmizely všechny starší aktuality. Jestliže průběžně sledujete stránky obce, víte, že to tak není. Pomalu a jistě se dostáváme do stejného stavu jako před zprovozněním nových stránek obce, které jistě nebyly levnou záležitostí. Prostě se na stránkách obce nenajde, co hledáte. A nepřehlédněte, že existují i datované aktuality. Třeba by Vám uniklo, že bude svoz nebezpečného odpadu.

Vážená paní Bochníčková,

nedávno byl v sekci "Aktuality z obce" zřízen archiv, do kterého se automaticky převádějí zprávy zde uveřejněné, a to automaticky po 14 dnech, aby na titulní straně ve sloupci pro "Novinky" uvolnily místo aktuálnějším zprávám. Zprávy zveřejněné do zavedení archivu byly automaticky vymazávány, toto se týká i Vámi avizované informace o hlukové studii. Pokud tam některé zprávy zůstaly, byly to ty, které jsem na stránky dávala já a je pouze mojí chybou, že jsem u nich nenastavila potřebnou lhůtu expirace. Vaše obava o zaujatosti proto opravdu není na místě.

Doufám, že se ještě nějakou dobu obejdete bez fotogalerie. Kontaktní formulář již funguje, děkujeme za upozornění.

S pozdravem,

Petra Kobelová