Prudím, tak mě chtějí potrestat. Už je zřejmě trestné poslat na obec podnět na sjednání nápravy. A to je ten pokrok, pokrok, pokrok, už jsme zase o krok, o krok někde hlouběji.

23.11.2017 12:42

   Vážený pane starosto,
       po usilovném snažení zjistit v zápisech z RO co je na "obci" nového jsem narazila na doporučení RO z 6.11.2017 č.24.18.2017:
      "Projednat s právníkem obce nestandartní vystupování členky ZO, předsedkyně KŽPaE (urážky a napadání vedení obce, kontraproduktivní chování, návrh na odvolání z funkce)".
       To vše ve spojitosti s žádostí o slednání nápravy ve věci parkování v ulici Větrná.
       Zajímavé!
       K neuvěření zajímavé! Na základě "žádosti o sjednání nápravy" ve věci problematiky nemožnosti parkování vozidel v ulici Větrná označit mé chování za nestandartní a zároveň spojovat podání žádosti s výkonem funkce předsedkyně KŽPaE považuji za zoufalý výkřik RO do tmy. Jsem občan, který může napsat podnět na cokoliv a kamkoliv.
       Kde je primárně svoboda projevu, a za druhé, kde je  právo občana účastnit se správy věcí veřejných, byť formou upozornění na problematiku chodu života v jedné z obecních ulic?
       Kam se ztratila možnost zastupovat občany obce vyplývající z mojí zastupitelské funkce?(mimochodem jde o povinnost)
      Ano, přiznávám, žádost jsem na obec podala já, Lenka Bochníčková. Jako jedna z podepsaných s trvalým pobytem ve Větrné ve Vrdech.
      Dále mi není jasné, kde se v žádosti vyskytuje jakýkoli náznak urážky či napadání vedení obce. Je v ní pouze popsán stav proklamovaný vedením obce v obecním periodiku a na zasedáních zastupitelstva obce. Dále jsou v žádosti uvedeny některé důvody proč podepsaní obyvatelé Větrné ulice žádají sjednání nápravy. Toť vše.
      V čem vidí RO mé kontraproduktivní chování?
      V jakém případě jsem zásadně pochybila ve funkci předsedkyně KŽPaE, aby RO uvažovala o mém odvolání?
     Tento mail posílám také všem zastupitelům po vzoru usnesení RO 24.19.2017.
     Doporučuji bod o mém zamýšleném odvolání zařadit řádně na program jednání dalšího zastupitelstva.

     Děkuji a jsem s pozdravem

      V příloze je pro ostatní zastupitele přiložena žádost obyvatel Větrné.
 

 

Věc: Žádost o sjednání nápravy.

 

Vážený pane starosto.

Se znepokojením čteme opakovaně v Obecních listech Vaše neustálé ataky na všechny majitele aut, kteří parkují v obytné zóně. Dokonce kvůli tomu sjednáváte městskou policii, aby nás začala pokutovat. Připomeňme si pár faktů.

Ulice Větrná, která Vám neustále leží v žaludku, je o metr širší než ulice U Sokolovny, kde je povoleno podélné parkování na chodníku. Je stejně široká jako ulice Nerudova, Svobodova a 28. října. Přesto v těchto ulicích je povoleno parkování částečně na chodníku z jedné strany. V rozporu se zákonem, neboť nezbývá 6 metrů na obousměrný provoz. Přesto Vám jde hlavně o to, abyste potrestal obyvatele Větrné a jejich návštěvy, rodiče dětí z mateřské školy a návštěvníky hřbitova, kteří se nikdy nemohou vejít na čtyři místa v zálivu u hřbitova. Ten ani parkovištěm není, není označen. Stejně tak nejsou označena byť zjevná místa pro parkování u všech bytovek v zóně. Můžete nám laskavě sdělit, kde mají parkovat všichni tito majitelé aut? Když jsme stavěli naše domy, každý měl jedno, které v pohodě uklidil do garáže. Dnes je v každém domě tolik aut, kolik je dospělých lidí, někdy i více. Obec nám nařídila postavit domy ve vzdálenosti od plotu, která neumožňuje pohodové vytvoření parkovacích míst na vlastním pozemku. Cítíme se diskriminováni.

Žádáme, aby byly vytvořeny podmínky pro parkování v souladu se zákonem. Připomínáme, že obec je tu pro obyvatele a ne obráceně.

Za kladné vyřízení předem děkujeme.

 

Obyvatelé ulice Větrná Jméno a příjmení Podpis            celkem deset podpisů

 





                                                                                                           Lenka Bochníčková