Máte pocit, že Ethanol Energy a.s poškozuje naše životní prostředí? Řekněte svůj názor.

11.12.2014 13:48

Vážení spoluobčané. Máte jedinečnou možnost vyjádřit se, jestli Vás Ethanol Energy a.s. nějakým způsobem omezuje či ne. Ptáte se proč a jak?

 Jde o to, že  Ethanol Energy a.s. zažádala o tzv. integorvané povolení. Je to povolení, které dle směrnic Evropské únie potřebuje každá továrna, jejíž provoz by mohl jakkoli  poškozovat životní prostředí. Je to zcela nová záležitost, alespoň v našem místním měřítku. Jinak naprostá většina továren toto povolení již musí mít. A Ethanol Energy a.s. ho potřebuje získat do července příštího roku. Je to povolení, které posuzuje veškeré negativní vlivy na životní prostředí jako celek. Ne jako dodnes ,že se vydávalo mnoho povolení od různých institucí, kde každá měla na starosti jen jednu složku životního prostředí. V rámci udělování tohoto integrovaného  povolení máte  Vy jako občané  možnost se vyjádřit a vznášet připomínky na Krajském úřadě Středočeského kraje k tomu, co byste chtěli na fungování EE v naší obci změnit.  Na podání připomínek  máte 30 dnů.

Oznámení o integrovaném povolení pro EEa.s.  bude vyvěšeno i na úřední desce obce Vrdy. Takže. Chcete-li říci svůj názor na EE, máte jedinečnou šanci. My jako spolek rozhodně budeme vznášet připomínky k tomuto řízení, aby se zlepšily životní podmínky pro všechny obyvatele našich obcí. Stejně tak bude moci vznášet připomínky i obec Vrdy. Máte-li pocit, že sice připomínky máte, ale nechcete je sami prosazovat, jsme tu pro Vás. Kontaktujte nás nebo přímo obec.