Vůz, rychle vůz.

27.06.2018 05:24

Co se děje v obci? Obec zakoupila pro JPO III repasovaný hasičský vůz. Ačkoliv před čtyřmi lety byl schválen nákup nového vozu. Tento repasovaný zatím stál 3 250 000,- včetně DPH a je 31 let starý.

Věc: Podnět na prošetření a sjednání nápravy ve věci „nákup repasovaného hasičského vozidla TATRA CAS 815“.

Vážená Rado obce Vrdy.
Při předešlém jednání Zastupitelstva obce Vrdy pan starosta pronesl poznámku, že je třeba prověřit provozuschopnost nově kupovaného vozu TATRA CAS 815. Tato informace nás zaskočila, neboť se dalo předpokládat, že se kupuje provozuschopné vozidlo.
Poslední zápis z jednání Rady obce /usnesení RO 14.5.2018/, kde se uvádí, že pan Štěrba trvá na vyvození důsledků z toho, že hasiči odmítli převzít na dětském dni v Horních Bučicích nové vozidlo, nás donutil začít se zajímat o to, co se děje, proč hasiči nechtěli převzít vůz.
Po telefonických dotazech na zástupce hasičů byla iniciována schůzka na které byli přítomni pánové Kropáček, Ferus, Koudelka a zastupitelé Čejka a Bochníčková. Hasiči nám ukázali názornou fotografickou i video dokumentaci vozidla TATRA CAS 815 se všemi závadami, které jsou zjevné a nepřehlédnutelné. Navíc má vozidlo těsně po převzetí závadu na spojce. Byli jsme jako zastupitelé zděšeni tím, co jsme viděli. Musíme stát na straně hasičů, kteří odmítají nasazovat životy v takovém voze při záchraně majetku a životů ostatních obyvatel.
Žádáme o předložení všech dokladů k zakázce týkající se tohoto vozidla - objednávky na provedení prací, přebírací protokoly o převzetí repasovaného vozu, rozpočet, všechny faktury ke konečné ceně zakázky,doklad o provozuschopnosti nejen na pozemních komunikacích ale i doklad o splnění všech podmínek předepsaných pro zásahové hasičské vozy, prostě veškeré dokumentace.
Dále žádáme, aby byla svolána mimořádná Rada obce týkající se výlučně této problematiky, kam budou přizváni jednak zástupci hasičů, jednak zastupitelé Čejka a Bochníčková.
Požadované doklady zašlete na mailovou adresu nás zastupitelů, neboť je Vám jistě známo, že na tyto doklady máme v rámci své kontrolní funkce hospodárného nakládání s prostředky obce nezadatelné právo.

Apelujeme na rychlé vyřízení našeho podnětu.

Lenka Bochníčková, zastupitelka

Miroslav Čejka, zastupitel