Zákony ve Vrdech neplatí? Celá záležitost je již uzavřena.

06.06.2014 07:05

Podle zákona o obcích je obec povinna vypracovat do deseti dnů zápisy z jednání zastupitelstva obce. Proč tedy nebyly ještě na stránkách obce ani na úřední desce zveřejněny?

Dne 7:6:2014 usnesení z jednání zastupitelstva již sice na webových stránkách obce je, ale stále chybí  na uřední desce na obecním úřadě .. Chybí i zvukový záznam na webových stránkách. Neboť zastupitelé si sami schválili .

Usnesení  č.64/2013
-
aby z jednání zastupitelstev obce byl pořizován zvukový záznam, který bude

součástí zápisu z jednání zastupitelstev a bude zveřejněn na internetových stránkách obce

Dne 8:6:2014 stále chybí zápis na úřední desce na obecním úřadě.

Dne 9.6.2014 jsem na obecním úřadě obdržela složku s nadpisem zápis z jednání Zastupitelstva obce Vrdy konaného 26.5.2014. Dle zákona o obcích tento"zápis" nelze považovat za vyhotovený zápis, neboť mu chybí právní náležitosti. Vyhotovený zápis musí být podle § 95 odst. 1 zákona o obcích podepsán starostou /nebo místostarostou/ a určenými ověřovateli.  Bez těchto podpisů se nejedná o vyhotovený zápis, pouze o návrh zápisu. A jestliže se obec ve svém zápise  odvolává na to, že diskuse k jednotlivým bodům je zaznamenána viz zvukový záznam, měl by být tento zvukový záznam k dispozici zároveň s vyhotoveným zápisem. Ale tak se nestalo.  Stížnost, kterou jsem dne 9.6.2014 na Obecním úřadě  v tomto smyslu podala, byla však tajemnicí paní Procházkovou vyhodnocena jako neoprávněná

Nemluvě o tom, že návrh zápisu obsahuje několik věcných chyb. Vzhledem k tomu, že zápis ze ZO je veřejná listina, která je vybavena presumpcí správnosti svého obsahu, což znamená, že skutečnosti v ní uvedené je nutno pokládat za pravdivé, nemělo by se stát, že výsledky hlasování jsou ve dvou případech zaznamenány takto : 6 hlasů schválilo, 1 hlas se zdržel hlasování , 0 hlas proti návrhu. Přítomno bylo 13 zastupitelů. Tak kam se jich šest podělo? Takže s presumpcí správnosti  -  ve Vrdech platí  6 + 1 + 0  = 13

Další chybou  je zkreslující citace /neúplná/ v bodě 2. Z veřejné vyhlášky, k veřejnému projednávání návrhu územního plánu obce Vrdy. Připomínky mohli uplatnit nejen vlastníci pozemků.

Na straně 6 v bodě k/ je chybně uvedeno, zastupitelstvo schvaluje. V tomto bodě se jednalo o záměr. Tento záměr je schválen na straně 7.

Dne 19.6.2014 obec zveřejnila na svých stránkách reakci, která však byla obcí vymazána, jak je uvedeno níže.

1.7.2014 reakce obce  byla vymazána, neboť  se ukázalo, že pravda nebyla na straně obce. Na pondělní schůzce s panem starostou jsme si vyjasnili všechny sporné body a dohodli se na nápravě.